måndag 13 maj 2013

KVITTEN


KVITTEN



Kvitten, quince, 榲桲, კომში, به, Adi heyva, سفرجل, Айва



1 kommentar:

  1. Kvittensoppa från Iran

    Ingredienser: 100 portioner
    Soppa:
    5 kg grytbitar av lammkött
    1,5 kg gul lök, hackad
    20 st vitlöksklyftor, hackade
    1,5 dl gurkmeja
    4 tsk kanel, malen
    300 g Arla® svenskt smör, smält
    3 kg morötter, skivade
    6 kg tomater, hela i burk
    5 l köttbuljong
    3 dl maizenamjöl
    1,5 kg kikärtor på burk
    2 kg kvitten eller syrliga äpplen, i bitar
    3 l matlagningsgrädde
    10 st citron, saft och rivet skal av
    salt och malen svartpeppar
    Ostsnittar:
    100 st formbröd skivor, kantskurna
    500 g Arla® Svenskt smör, smält
    2 kg Billinge® filé ekologisk
    Gör så här:
    1. Fräs kött, lök, vitlök och kryddor i smör. Tillsätt morötter, tomater och buljong. Koka på svag värme tills köttet är klart ca 40 min. Red av med maizena utrörd i lite vätska. Tillsätt kikärtor, kvitten eller äpplen och grädde. Koka ca 3 min. Smaka av med saft och skal av citron, salt och peppar.
    2. Smöra brödskivorna och lägg på ost. Gratinera i ugnen vid 175°C ca 10 min. Skär brödskivorna i snittar.

    SvaraRadera