Ingredienser: 100 portioner Soppa: 5 kg grytbitar av lammkött 1,5 kg gul lök, hackad 20 st vitlöksklyftor, hackade 1,5 dl gurkmeja 4 tsk kanel, malen 300 g Arla® svenskt smör, smält 3 kg morötter, skivade 6 kg tomater, hela i burk 5 l köttbuljong 3 dl maizenamjöl 1,5 kg kikärtor på burk 2 kg kvitten eller syrliga äpplen, i bitar 3 l matlagningsgrädde 10 st citron, saft och rivet skal av salt och malen svartpeppar Ostsnittar: 100 st formbröd skivor, kantskurna 500 g Arla® Svenskt smör, smält 2 kg Billinge® filé ekologisk Gör så här: 1. Fräs kött, lök, vitlök och kryddor i smör. Tillsätt morötter, tomater och buljong. Koka på svag värme tills köttet är klart ca 40 min. Red av med maizena utrörd i lite vätska. Tillsätt kikärtor, kvitten eller äpplen och grädde. Koka ca 3 min. Smaka av med saft och skal av citron, salt och peppar. 2. Smöra brödskivorna och lägg på ost. Gratinera i ugnen vid 175°C ca 10 min. Skär brödskivorna i snittar.
Kvittensoppa från Iran
SvaraRaderaIngredienser: 100 portioner
Soppa:
5 kg grytbitar av lammkött
1,5 kg gul lök, hackad
20 st vitlöksklyftor, hackade
1,5 dl gurkmeja
4 tsk kanel, malen
300 g Arla® svenskt smör, smält
3 kg morötter, skivade
6 kg tomater, hela i burk
5 l köttbuljong
3 dl maizenamjöl
1,5 kg kikärtor på burk
2 kg kvitten eller syrliga äpplen, i bitar
3 l matlagningsgrädde
10 st citron, saft och rivet skal av
salt och malen svartpeppar
Ostsnittar:
100 st formbröd skivor, kantskurna
500 g Arla® Svenskt smör, smält
2 kg Billinge® filé ekologisk
Gör så här:
1. Fräs kött, lök, vitlök och kryddor i smör. Tillsätt morötter, tomater och buljong. Koka på svag värme tills köttet är klart ca 40 min. Red av med maizena utrörd i lite vätska. Tillsätt kikärtor, kvitten eller äpplen och grädde. Koka ca 3 min. Smaka av med saft och skal av citron, salt och peppar.
2. Smöra brödskivorna och lägg på ost. Gratinera i ugnen vid 175°C ca 10 min. Skär brödskivorna i snittar.